Zwarte piet knutselen of niet?

Zwarte piet knutselen of niet?

De grote vriend van Sinterklaas is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek. Welke kleur hij ook heeft. Wij houden van Piet!

Daarom bedachten we dat we piet konden knutselen in alle kleuren van de regenboog!

Piet knutselen of niet, dit heb je nodig:

  • print piet
  • schaar
  • eventueel een veiligheidsspeld of een latje
  • lijm
  • taart onderlegger
  • eventueel een veer
  • eventueel gekleurd papier

Zo kun je de piet knutselen  in alle kleuren

Knip de haren van piet en de verschillende gezichtjes uit de print.

Vouw iedere print dubbel. Houd de oren hierbij goed aan de zijkant.

Lijm van een gezichtje alleen de bovenzijde  aan de achterkant en van een ander gezichtje alleen de onderzijde aan de achterkant. Plak nu de gezichtjes op elkaar maar zodat de bovenkant van het gezichtje op de onderkant van het andere gezichtje. Hier kun je het volgende gezichtje op dezelfde wijze weer aan de achterzijde op de eerste twee gezichtjes. Als het goed is, kun je nu de gezichtjes omslaan en zie je telkens een andere kleur piet. Als je alle gezichtjes op elkaar hebt geplakt, plak je als laatste onder  de gezichtjes de haren van piet en aan de onderzijde een halve taartonderzetter.

Als je nog niet klaar bent met knutselen, kun je nu nu een pietenpet en een veer achter het haar plakken. De pet kun je uit het gekleurde papier knippen.

De piet kun je dragen als broche. Plak dan met een plakbandje een veiligheidsspeld achter de pietengezichtjes. Ook kun je er een stokpop van maken die je kunt gebruiken in de poppenkast. Lijm dan onder de gezichtjes een latje.\

Geef piet iedere dag een andere kleur. Het maakt namelijk niet uit hoe hij eruit ziet. Hij zal altijd de beste vriend van Sint blijven!

Nog meer ideetjes voor Sinterklaas?

Wil je meer Sinterklaas tips, bijvoorbeeld om een leuk Sinterklaas feestje te organiseren? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaas knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Sinterklaas speurtocht of leuke knutselpakketten in het Sinterklaas thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel