27 december 2014 
3 min. leestijd

5 tips voor goedkope kinderfeestjes

5 tips voor goedkope kinderfeestjes

Een kinderfeestje is altijd een bijzonder moment. Het plannen en voorbereiden kost altijd wel wat tijd en voor je het weet kost het ook flink wat geld. Toch is dit niet altijd nodig. Een kinderfeestje kan ook heel prima georganiseerd worden met een klein budget. Deze 5 tips voor goedkope kinderfeestjes helpen je bij een bijzonder kinderfeestje voor minder geld

 

 

1. Verkleedfeest of echte modeshow

goedkope kinderfeestjesMaterialen aanschaffen voor een kinderfeestje slaat  vaak een flink gat in je budget. Toch kan dit vaak best een stukje goedkoper.

Verkleedkleding kun je huren of lenen.  Verkleedkisten worden soms zelfs per post verzonden. Hier vind je een overzicht van aanbieders van verkleedkleding.

Natuurlijk kun je ook enige tijd voor het kinderfeestje gaan rondvragen in je omgeving. Het zal je verbazen hoeveel mensen thuis prinsessenkleding, ridderpakjes of clownspakjes hebben liggen.

Nu hoeven het natuurlijk niet persé verkleedpakjes te zijn. Hang een rek vol met allerlei kleding van jezelf of je partner. Stropdassen, shawls, hakschoenen, zonnebrillen, hoeden. Kinderen zijn er dol op en maken de leukste combinaties.

Als de kinderen vervolgens kunnen opmaken of schminken wordt het helemaal leuk en ook hier hoef je niet meteen dure spullen aan te schaffen. Meiden zijn gek op leuke nagellak, lippenstift  of oogschaduw en wie weet heb jij of heeft iemand in je omgeving nog wel oude make up liggen die je leuk kunt neerleggen in een schminkhoek. Een tafel met een grote spiegel en wat stoelen is voldoende.

Je maakt het helemaal af met een heuse modeshow waarin de modellen in de dop hun creaties kunnen laten zien. Een rode loper door je kamer en camera’s gereed want dit wordt een bijzonder moment. Natuurlijk ga je tot besluit van het feestje alles wel terugkijken met de kinderen want niets is zo bijzonder als jezelf zien lopen in een gekke outfit

 

2. Een themafeest, zo geregeld!

Geef je kinderfeestje een thema. Bedenk samen met de jarige een leuk thema en leef je helemaal uit. Je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden. Themafeesten kun je online bestellen en de kosten vallen erg mee. Bij Suus kun je al een draaiboek bestellen voor 9 euro. Dit draaiboek heeft alle ingrediënten in zich voor een compleet kinderfeestje. Klik hier voor een overzicht van de themafeestjes bij Suus. Ook vind je op de website van Suus diverse gratis prints die je kunt gebruiken bij je kinderfeestje. Klik hier voor de gratis prints

3. De deur uit maar dan wel voor minder

Misschien zie je er wel tegenop alle kinderen thuis te ontvangen en ga je liever weg. Ook bij jou in de omgeving zijn er allerlei leuke plekken waar je een leuk kinderfeestje kunt organiseren. De kinderboerderij, het bos, het strand of het park zijn zo maar een paar plekken waar je met kinderen naartoe kunt gaan en een super leuk kinderfeestje kunt houden. Neem een picknick kleed mee en een gevulde mand en ook de maaltijd is geregeld. Veel boswachterijen hebben hele leuke speurtochten uitgezet in hun omgeving. Voor jongere kinderen zijn er bijvoorbeeld kaboutertochten maar ook voor de oudere kinderen is er vaak iets leuks. Zo zijn er op verschillende plekken survivaltochten. Klik hier voor een overzicht van kinderactiviteiten van Staatsboshbeheer

Ook zijn er tal van speeltuinen waar kinderen met veel plezier een middag doorbrengen.

 

4. Een sportief feest

goedkope kinderfeestjesVoor de echte sportieveling is een sportfeestje vaak een uitkomst. Lekker bewegen en leuke spelletjes doen met je vrienden, leuker kan niet. Ook hier hoef je niet meteen een smak geld voor neer te leggen. Met wat creativiteit kom je een heel eind.  Bij Suus kinderfeestjes vind je een uitgewerkt voetbalfeestje, van aankomst tot het naar huis gaan is hierin beschreven. Je zet het in een mum van tijd uit in je eigen omgeving.

Heb je in de omgeving een veldje? Dan is dit een prima stek voor een sportfeestje. Een voetbaltoernooi, of een circuit met allemaal kleine spelletjes. Het hoeft vaak helemaal niet ingewikkeld. Na afloop organiseer je natuurlijk wel een officiële prijsuitreiking waarbij ieder kind een medaille of diploma ontvangt.

 

5. koken op je feestje

Is je kind gek van koken? Dan organiseer je een kookfeestje. Alle kinderen maken kleine gerechtjes die ze samen gaan opeten. Je huis is een restaurant voor een dag. en koken hoeft echt niet altijd op een fornuis. Er zijn tal van recepten die de kinderen prima kunnen maken zonder het fornuis aan te hoeven raken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere fruitsalade, een heerlijke vlaflip of laat de kinderen allerlei groente snijden voor een overheerlijke groentesoep. Wil je een beetje hulp bij een kookfeestje en nog meer ideeën? Bij Suus kun je een themapakket kookfeest bestellen.

Natuurlijk moeten de koks de gerechten nog wel proeven in een restaurant. Terwijl de kinderen zich fatsoeneren voor het diner, dek je de tafel in je eigen huiskamerrestaurant waar natuurlijk kinderwijn wordt geserveerd in (plastic) wijnglazen en een sfeervol muziekje op de achtergrond klinkt.

 

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Merel
Door

Merel

op 17 Feb 2020

Handige tips vooral nummer 3 en 5 nooit echt aangedacht :) Thanks! Zelf heb ik nog wel een extra tipje, voor de snoepzakjes mee naar huis. Ik kijk altijd op https://www.kupino.nl/folders/makro en laat ik de kids gewoon zelf wat in elkaar zetten, werkt altijd erg fijn en cheap :)

Reactie plaatsen

Zoek een artikel