16 september 2020 
4 min. leestijd

De leukste herfst traktaties

De leukste herfst traktaties

De blaadjes vallen van de bomen en de temperatuur gaat langzaam omlaag. Na een warme zomer breekt dan nu echt de herfst aan. Ben jij in de herfst jarig? Dan wil jij vast een herfst traktatie maken voor op school. Wij verzamelden de leukste herfst traktaties voor jou!

Een herfst traktatie op 10 verschillende manieren

1. Herfst traktatie: Paddestoel

herfst traktatie

Lekker hoor, deze cupcakes in de vorm van paddestoelen. En als je ze presenteert op een mooie etagere van hout of op een dienblad met blaadjes wordt het helemaal herfstig. Hier vind je de Link.

2. Herfst traktatie: Eikeltjes

herfst traktatie

Smikkelen en smullen van deze smakelijke eikeltjes. Het maken kost niet zoveel tijd en het resultaat is superleuk.

In dit Blog lees je hier meer over.

 

3. Herfst traktatie:Uilige cupcakes

herfst traktatie

Deze vrolijke uiltjes maak je van cupcakes. Het is even een klusje maar het resultaat is erg gezellig. Kleed net als op de afbeelding de schaal leuk aan met takken en blaadjes en het is helemaal compleet. Hier kun je meer lezen over deze  Uiltjes.

4. Herfst traktatie: Egel traktatie van eierkoek

herfst traktatie

Een eierkoek is een wat gezondere traktatie maar wel een beetje saai. Dus werden er voor de herfst egeltjes van gemaakt. Je ziet precies hoe dit gemaakt is in dit artikel van Allerhande.

5. Herfst traktatie: Egel uitdeel zakjes

herfst traktatie

Wil school nu liever dat er verpakt wordt getrakteerd? Dan maak je gewoon deze egeltjes van papier. Het zakje dat je aan het egeltje niet kun je vullen met iets lekkers of iets leuks. Dat kan natuurlijk zoals op de afbeelding gedroogd fruit zijn maar je kunt in het zakje ook een voorverpakt cakeje, een doosje rozijnen of een koekje stoppen. De instructie voor het maken van de egeltjes vind je in het artiekel van Ouders van nu, dat zie je  hier.

6. Herfst traktatie: Oreo spinnen

herfst traktatie

Laura’s bakery  heeft weer iets leuks verzonnen. Van oreo’s maakte zij spinnen. En die zijn er volop in de herfst.

7. Herfst traktatie: Lolly spinnen

herfst traktatie

Deze spinnen zijn misschien iets minder gezond maar wel heel eenvoudig te maken en ook nog eens leuk om te zien. Snel aan de slag dus!

8. Herfst traktatie: Kabouter traktatie

herfst traktatie

Kabouters horen ook een beetje bij de herfst. Wij maakten voor jou een kabouterprint met een cupcake topper, een wikkel voor een chipszakje, een wikkel voor een flesje bellenblaas en andere leuke kabouter feestzaken. Zo kun je niet alleen eenvoudig een leuke traktatie maken, je kleedt gewoon meteen je hele feestje aan in kabouterstijl. Hier vind je het artikel.

9. Herfst traktatie: Paddestoel van marsepein

herfst traktatie

Jammie, ik ben gek op marsepein en dus kan ik een paddestoel van dit lekkere goedje helemaal niet weerstaan. Snel aan de slag dus en klei allemaal paddestoelen volgens de instructie die je hier vindt.

10: Herfst traktatie: Eekhoorn zakjes

herfst traktatie

Ploem de pluimstaart huppelt door het bos, en dit keer ook over tafel als jij deze grappige eekhoornzakjes maakt. Ze zijn super geschikt voor een verpakte traktatie. In deze

video wordt alles stap voor stap uitgelegd.

Eenvoudig een kinderfeestje thuis organiseren?

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren maar zie je op tegen de voorbereidingen, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Mag ik je dan een stukje helpen? Dat kan met kant en klare speurtochten of knutselpakketten voor kinderfeestjes en ook aan de decoratie heb ik gedacht.

Wil je weten wat we allemaal voor je hebben?

Kijk dan even hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel