11 april 2024 
4 min. leestijd

de leukste lente traktaties

de leukste lente traktaties

De leukste lente traktaties

Als je jarig bent, wil je natuurlijk een leuke traktatie. Deze vrolijke  traktaties zijn leuk voor kinderen die jarig zijn in de lente.

Trakteren in de lente is natuurlijk extra leuk. De wereld wordt weer groen en jonge dieren worden geboren. Genoeg ideetjes dus voor een bijzondere traktatie. Kijk maar snel hieronder want wij verzamelden voor jou allerlei lente traktaties die in ieder geval leuk zijn om te zien en ook nog eens overheerlijk zijn.

Traktatie Lente idee 1: vrolijke schapen

Deze lieve schaapjes zijn bijna te leuk om op te eten. Toch zijn ze overheerlijk want onder de wollige vacht zit een overheerlijke cupcake.

Hier vind je de uitleg van de traktatie

Traktatie Lente Idee 2: Vrolijke Vlinders

Ook deze traktatie is gemakkelijk zelf te maken. Alles wat je nodig hebt is een satéprikker en groente of fruit. Je kunt uitsteekvormpjes gebruiken om het fruit in leuke vormpjes te steken.

De hele uitleg voor deze traktatie en de prints voor de vleugels vind je hier

Trakatatie Lente idee 3: Gezonde bloemen

Deze gezonde bloemen zijn niet alleen leuk om te zien maar ook nog eens lekker. Met een uitsteekvormpje maak je de leuke bloemen die je in een bakje fruit steekt. Wil je precies weten hoe het gemaakt is? Kijk dan even hier.

Traktatie Lente idee 4: Een smakelijke moestuin

Moodkids maakte deze smakelijke moestuin. Wat zullen de kinderen gek opkijken als ze een potje aarde ontvangen. Of is het misschien toch iets anders?  Hier kun je lezen hoe de traktatie is gemaakt.

Traktatie Lente idee 5: Piepende kuikentjes

Een vrolijk piepend kuikentje hoort natuurlijk ook helemaal bij de lente.  Deze kuikentjes zijn niet alleen super schattig maar ook nog eens overlekker. Wil je weten hoe ze maakt zijn? Klik dan hier.

Traktatie Lente idee 6: Konijnenbillen

Deze konijntjes verstoppen zich snel in hun holletje. Je ziet nog net hun billen. Hoe je deze konijnenbillen maakt, zie je hier  stap voor stap uitgelegd.

traktatie Lente idee 7: Vogelnestjes

Houd jij van chocolade? Dan is deze traktatie echt iets voor jou. Laura’s bakery maakt overheerlijke baksels maar voor deze nestjes heb je nu eens geen oven nodig.

Traktatie Lente Idee 8:  Cakepop bloemen

Deze leuke traktatie past natuurlijk helemaal bij de lente. Smelt de groene candymelts en doop de cakepop stokjes erin. Doop ook de cakepops in de candymelts en versier deze met M&M’s. Zet de cakepop bloem op een rolo. Je kunt van papier of tape blaadjes maken.

De hele uitleg voor deze traktatie vind je hier

Traktatie Lente Idee 9: Rupsje Nooitgenoeg

Een lieve rups die ook nog eens heel gezond is. Je maakt hem in een handomdraai. Hier zie je hoe je de rups maakt.

Traktatie Lente idee 10: smakelijk schaap

Dit overheerlijke schaap is niet allen leuk om te zien maar ook nog eens lekker. Hij is gemaakt van een rijstwafel. Hoe je de rijstwafel traktatie maakt, vertellen we je hier stap voor stap.

Lente traktatie  idee 11: Oreo Kuikentjes

oreo kuikentjes

Word je toch vrolijk van, deze kuikentjes zijn gemaakt van oreo koekjes. Lekker dus en ook nog eens super leuk om te zien.
Weten hoe je ze maakt?
Je ziet het hier

Ook leuk in de lente


Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel