02 september 2020 
4 min. leestijd

Eenhoorn traktatie maken

Eenhoorn traktatie maken

Ik ben gek op eenhoorns, ik kan geen genoeg krijgen van deze knuffelige gekleurde dieren en dus heb ik dit keer een eenhoorn traktatie voor je gemaakt. De traktatie kun je natuurlijk gebruiken als traktatie op school maar hij is ook leuk om aan het eind van je kinderfeestje aan al je vrienden mee te geven.

Natuurlijk kun je deze traktatie thuis ook maken en omdat ik niet zo goed kon kiezen, heb ik verschillende varianten voor je. Welke ga jij maken?

Eenhoorn traktatie maken, dit heb je nodig:

Ik zei het al, je kunt de traktatie op verschillende manieren gebruiken. Ik laat je dan ook drie varianten zien maar je kunt er ook voor kiezen om de losse onderdelen van de eenhoorn traktatie bijvoorbeeld te plakken op een rozijnendoosje of een chipszakje. Het is dan wel leuk als je de ondergrond eerst omwikkeld met mooi effen papier.

De keuze is reuze. Kijk dan ook goed hoe jij de traktatie wilt maken en kijk dan wat je daar precies voor nodig hebt.

eenhoorn traktatie

  • Print van de eenhoorn traktatie
  • schaar
  • lijm
  • eventueel plakband
  • plastic zakje of een papieren zak ( papieren zakken en celofaan zakjes zijn te koop bij Creativ company Je kunt ook zelf een papieren tasje vouwen, de laatste pagina van de print is van een zakje dat je zelf in elkaar kunt zetten.
  • eventueel stoffen bloemen
  • zwarte markeerstift

eenhoorn traktatie

Eenhoorn traktatie maken, zo doe je dat:

Ik heb voor dit blog drie varianten gemaakt. Kies zelf uit welke je het leukst of het makkelijkst vindt. Variant 1 is gemaakt op een papieren zak. Variant 2 is gemaakt op een celofaan zakje. Dit is leuk als je er iets instopt in een mooie kleur ( ik deed er bijvoorbeeld kleine roze mini marshmellows in) Variant 3 kun je helemaal zelf maken. Hier gebruikte ik de print van het papieren zakje. Let wel op dat je dit op stevig papier print en houd er rekening mee dat je bij deze variant wat extra werk hebt.

Teken op het zakje de ogen met de zwarte stift.

eenhoorn traktatie  eenhoorn traktatie

Knip nu de oren en de hoorn uit.

Zoek iets lekkers om in het zakje te doen. Ben je op zoek naar verpakte traktaties? Lees dan ook even dit blog waarin ik je naast tips voor leuke traktaties ook ideetjes geef voor verpakte kleinigheden.

eenhoorn traktatie

Vouw het zakje dicht en plak het eventueel met een plakbandje vast.

Nu plak je aan de bovenzijde de hoorn en de oortjes kun je aan de achterzijde op de zak plakken. Vervolgens kun je aan de bovenzijde van de zak ook bloemetjes plakken. Natuurlijk kun je de bloemetjes van de print gebruiken maar misschien vind je ergens wel leuke stoffen bloemetjes die je hier kunt plakken.

eenhoorn traktatie eenhoorn traktatie

Ala je het leuk vindt, kun je ook de snuit op het zakje plakken.

Kies je ervoor om ook het traktatiezakje zelf te maken? Knip hem dan eerst rondom uit en vouw hem dan op de vouwlijnen in elkaar.

eenhoorn traktatie

Nu kun je de plakranden vastzetten.  Vouw de twee handvatten om naar het midden. Eventueel kun je ze met een lintje mooi aan elkaar knopen. Op de kant met de afbeelding van de oogjes, plak je nu de hoorn, de oortjes en de bloemetjes. Vul het zakje met iets lekkers of iets leuks en je traktatie is klaar.

eenhoorn traktatie

Eenvoudig een kinderfeestje thuis organiseren?

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren maar zie je op tegen de voorbereidingen, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Mag ik je dan een stukje helpen? Dat kan met kant en klare speurtochten of knutselpakketten voor kinderfeestjes en ook aan de decoratie heb ik gedacht.

Wil je weten wat we allemaal voor je hebben?

Kijk dan even hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel