Leuke dingen doen met kinderen thuis: Tekenspel

Leuke dingen doen met kinderen thuis: Tekenspel

Leuke dingen doen met kinderen thuis, zeker als het weer soms even minder is, is het thuis zitten soms best saai. En de computer, de telefoon of de televisie zijn natuurlijk zo af en toe best leuk maar wat afwisseling kan geen kwaad. Bovendien is het soms best gezellig om iets samen te doen.  Lekker lachen en samen plezier maken is soms makkelijker geregeld dan je denkt.  Wie kan er bijvoorbeeld goed tekenen en begrijpt wat de ander bedoelt?

We gaan het uitvinden in dit tekenspel waar je maar weinig voor nodig hebt en dat geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Leuke dingen doen met de kinderen thuis, tekenspel, dit heb je nodig:

  • Klein whiteboards ( ik vond deze eenvoudige whiteboards bij de Action)
  • whiteboardstiften
  • opdrachtkaarten Deze vind je hier
  • zandloper of timer ( stel deze afhankelijk van de leeftijd in op 30 seconden of 1 minuut)
  • voor ieder een dweiltje

Leuke dingen doen met de kinderen thuis, tekenspel, zo speel je het:

Geef iedere speler een whiteboard met stift.

Print de kaartjes. Op iedere pagina staan 4 kaartjes. Knip de pagina in vier delen en leg de kaartjes omgekeerd op een stapel midden op de tafel.

Nu pakt iedere speler een kaartje, leest dit en legt het omgekeerd voor zich neer.

Zodra de tijd start, begin je met tekenen. Probeer zo goed mogelijk het ding dat op het kaartje staat te tekenen. Je mag hierbij geen tekst gebruiken.
Als de tijd stopt, stop jij met tekenen en geef je je bordje een plek door (met de klok mee) De volgende persoon kijkt nu goed naar je tekening en veegt deze dan uit.  Start de tijd opnieuw en teken dan wat jij denkt dat er bedoeld werd. Zodra de tijd weer stopt, geef je alle bordjes weer een plekje door en ga je verder zoals hierboven beschreven.

Laat op deze manier de bordjes langs alle deelnemers gaan. De laatste die de tekening krijgt, kijkt goed en schrijft onder de tekening wat hij denkt dat er is afgebeeld en geeft dan het bordje door naar degene die de eerste tekening heeft gemaakt en ook het kaartje met het juiste woord voor zich heeft liggen.

Nu ga je een voor een laten zien wat er is getekend en geraden. Klopt het? Dan hebben jullie als team een punt verdiend.

Je kunt vooraf bijvoorbeeld afspreken dat je doorspeelt tot er 10 punten zijn verzameld.

Leuke dingen doen thuis:

Wist je dat we nog meer leuke tips hebben voor als je even niets leuks weet om thuis te doen? Kijk snel verder op de pagina met heel veel tips voor leuke dingen thuis.

Houd je wel van lachen en gezelligheid? Misschien is het minute to win it pakket dan wel iets voor jou. Hiermee heb je een middag of avond lang samen plezier tijdens het spelen van knotsgekke spelletjes.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Emmelie
Door

Emmelie

op 15 Jan 2023

Stoom

Reactie plaatsen

Zoek een artikel