arrow_drop_up arrow_drop_down
19 april 2020 

Thuis blijven op koningsdag: we spelen Hitjesbingo

Koningsdag 2020 is heel anders dan wij gewend zijn maar anders hoeft natuurlijk niet te betekenen saai en niets doen.

We moeten het gewoon thuis wat leuker maken en dus hebben wij voor jou een super gezellig spel bedacht dat je samen met ons maar ook gewoon gezellig met de familie of met vriendjes via videobellen samen kunt spelen. Speel je mee met hitjesbingo?

Thuis blijven op koningsdag, wat is hitjesbingo?

Ken jij hitjes-bingo al? Dit super grappige spel draait, zoals de naam al verraadt natuurlijk om muziek. We spelen dit keer dus bingo met liedjes. Elke keer als je een liedje hoort dat op jouw kaartje staat, mag je dat liedje afkruisen. Heb je een rij vol? Dan heb je bingo? Hele kaart vol? Dan heb je natuurlijk de hoofdprijs. De liedjes die horen bij Koningsdag zijn natuurlijk feestelijk, dus dansen mag (misschien moet het zelfs wel)

Thuis blijven op koningsdag, hoe speel je hitjesbingo?

Om hitjes bingo te kunnen spelen, heb je natuurlijk net als bij het gewone bingospel, een bingokaartje nodig. Wij hebben een hitjes bingokaartje voor je gemaakt dus dat moet lukken. Het enige dat je hoeft te doen is het voor iedere speler printen. En wil je meer rondes spelen? Dan print je natuurlijk gewoon wat extra kaarten.

Hier vind je de hitjes bingokaart.

Lijkt het je leuk om hitjesbingo samen met andere kinderen te spelen? Zorg dan dat je op 27 april om 15 uur met een ingevulde bingokaart klaarzit want wij spelen het dan online en je kunt er leuke prijzen mee winnen. Hier kun je er meer over lezen

  • Nu heb je een lijst met muziek nodig. Wij hebben op Spotify een lijst gemaakt met gezellige liedjes maar je kunt natuurlijk ook zelf een lijst samenstellen.
  • Op de kaart staan 16 vakjes. In ieder vakje plaats je de naam van een liedje of het getal dat bij dit liedje hoort.
  • Zet nu de Spotify list op shuffle zodat niemand weet welk lied er gaat komen. Op die manier kan iedereen  meespelen.
  • Spreek nu met elkaar af wanneer je bingo hebt. Dat kan zijn als je bijvoorbeeld een rijtje van links naar rechts goed hebt of als je een volle kaart hebt. En natuurlijk hoort bij bingo ook een prijs. Dat kan natuurlijk iets lekkers zijn of een leuk kleinigheidje maar je kunt ook iets anders verzinnen. Wat denk je bijvoorbeeld van tegoedbonnen voor een half uur later naar bed, een film uitkiezen of bepalen wat we vanavond gaan eten?
  • Wordt jouw liedje gedraaid? Dan kruis je hem af en speel je door tot iemand een rijtje vol heeft. Wat wij thuis altijd deden, was bingo spelen met kleine snoepjes. Elke keer als je een bingo hebt, leg je een snoepje op de kaart en natuurlijk mag je aan het eind van het spel de snoepjes opeten. Zo is iedereen altijd een beetje een winnaar.

Extra tip:

Eventueel kun je een overzicht maken van de liedjes en bij ieder liedje een getal noteren zodat je niet de titel maar alleen het getal op de kaart hoeft te zetten.

Koningsdag thuis, speel je hitjesbingo samen met ons?

Corona heeft ons leven flink veranderd en ook koningsdag ziet er dit jaar heel anders uit maar misschien kunnen we er samen toch iets leuks van maken.

Speel je dan  ook op 27 april om 15.00 uur hitjesbingo met ons  tijdens de Koningsdag live show?  Samen met allerlei kinderen uit heel Nederland kun jij kans maken op leuke prijzen. Wil je meer weten over de hitjesbingo die we online spelen? Kijk dan op onze speciale Koningsdag special pagina

Wil je weten welke andere activiteiten we in deze bijzondere periode organiseren voor kinderen?

Kijk dan even op de pagina Gezellig thuis

Ben je op zoek naar leuke activiteiten die je direct met de kinderen thuis kunt doen zoals een “Minute to win it spelletjes” middag,  of de knutselbox waarmee je een week lang, iedere dag kunt knutselen? Kijk dan even in onze webshop. Daar hebben we speciaal voor deze periode materialen voor je verzameld.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?