speurtocht opdrachten

speurtocht opdrachten

 

 

 

 

 

Welke speurtocht opdrachten kun je doen?

Een speurtocht wordt extra leuk met spelletjes en speurtocht opdrachten. Hier zijn een aantal spelletjes die goed in te passen zijn in een speurtocht:
  • Estafette spelletjes kun je in veel verschillende varianten doen. De eenvoudigste variant is om de beurt zo snel mogelijk naar een eindpunt te rennen maar je kunt natuurlijk ook in estafettevorm een bal doorgeven over de hoofden of de kinderen in estafettevorm kleding naar de overkant laten brengen waarmee ze uiteindelijk iemand aan kunnen kleden.
  • Ik ga op reis en neem mee…: dit bekende spelletje past prima in een speurtocht. De kinderen proberen samen zo veel mogelijk dingen te onthouden die mee gaan op reis. Het eerste kind noemt een ding en vervolgens moet het volgende kind dit ding noemen en iets nieuws. De lijst wordt zo steeds langer.
  • Eierloop: twee kinderen proberen tegelijk een ei (of bal of aardappel) op een houten lepel zo snel mogelijk naar de eindstreep te brengen zonder deze te laten vallen.
  • Driebenen-race: laat twee kinderen naast elkaar staan en bind van beide kinderen de benen die naast elkaar staan met een touw aan elkaar vast. Nu moeten de kinderen samen proberen zo snel mogelijk bij de eindstreep te komen maar let op: lopen wordt nu wel een stukje moeilijker!
  • Kat-en-muizen: hang bij ieder kind aan de achterzijde aan de broek een sliert crepepapier of een touwtje. Een van de kinderen is de kat. De kat probeert de muizen te vangen door de muizen hun staart af te trekken. Welke muizen lukt het uit de handen van de kat te blijven.

Speurtocht opdrachten voor oudere kinderen:

Oudere kinderen kun je onderweg nog opdrachten meegeven die ze zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Hier een paar voorbeelden:
  • Geef de kinderen een fototoestel mee en laat ze zo veel mogelijk foto’s maken van rugzakken, honden of tuinkabouters.
  • Een wat moelijkere variant is de kinderen op pad sturen met de opdracht om foto’s te maken van dingen die ze onderweg tegenkomen op volgorde van het alfabet (aardbeien, bakker, chocola, deur...).
  • Geef de kinderen een lijst met raadsels mee die ze onderweg op moeten lossen.


Update maart 2020, Speurtocht thuis met je gezin:

In een tijd waarin kinderen veel thuis zijn en ook voor hen de sociale contacten tot een minimum beperkt blijven, kan het fijn zijn om als gezin in je eigen buurt er even op uit te trekken. Hoe organiseer je dit nu handig? Hierover maakten wij een artikel met tal van ideeën. Het helpt je vast een stuk op weg.

Hier vind je het artikel

Wil je het thuis gezellig maken? In de Corona periode organiseren we wekelijks online voor kinderen live verschillende gratis activiteiten. Zo organiseren we een live bingo, quizzen we live en knutselen we iedere week live iets nieuws.

Meer weten? Klik hier voor alle activiteiten

Een beetje hulp nodig?

Suus heeft kant en klare speurtochten voor je die je eenvoudig in je eigen omgeving kunt uitzetten. Deze speurtochten starten en eindigen met een film waarin de kinderen de hoofdpersoon van de speurtocht ontmoeten. Het draaiboek voor je speurtocht ontvang je meteen na je bestelling in je mailbox. Binnen enkele werkdagen ontvang je de aanvullende materialen via de post.

Hier vind je de speurtochten


       

 
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down