Zo organiseer je een tuinfeestje in de zomer

Zo organiseer je een tuinfeestje in de zomer

De temperatuur loopt op. Het is dan ook een heerlijke tijd voor een tuinfeestje. Gezellig samen buiten leuke dingen doen en eten in in het avondzonnetje, hoe leuk is dat! En het leukste van alles, geen rommel in huis! Een tuinfeestje is altijd leuk. Ben jij zo’n geluksvogel die jarig is in de zomerperiode? Lees dan snel verder want in dit blogbericht geven we je allerlei tips voor een zomers tuinfeestje.

Een tuinfeestje vieren in de zomer is natuurlijk een super leuk vooruitzicht. Toch komt hier ook wel wat voorbereiding bij kijken. Ga dus even rustig zitten en maak een plannetje. Dat scheelt je op de dag zelf heel wat stress en geïmproviseer.

Tuinfeestje organiseren, kies een thema:

Zomerse thema’s zijn er in overvloed. Een feestje organiseren rondom een thema helpt je bij het vinden van accessoires, spelletjes en knutselactiviteiten. Het uitkiezen van een thema is dan ook een goed begin van je planning. We zetten er een paar voor je op een rijtje:

 • Hawaï
 • Onder water
 • zeemeerminnen
 • Flamingo’s
 • Kampeerfeestje

De tuin versieren voor je tuinfeestje:

Versiering hoort natuurlijk bij een feestje en dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vaak heb je thuis al meer liggen dan je denkt. Kies je bijvoorbeeld voor een waterig thema, dan kun je de zwembanden en luchtbedden gebruiken als versiering en bij een Hawaï thema zoek je natuurlijk lekker veel Hawaï slingers die je overal in de tuin verspreidt. Vrolijke flamingo’s kun je overal kopen, van zwemband tot leuke plastic figuurtjes op een stok.

Wil je lekker zelf aan de slag?

Wat denk je bijvoorbeeld van deze grappige slipperslinger en deze meloenslingers die je samen met de kinderen kunt maken. Eerst voorpret  bij het maken en vervolgens een vrolijk versierde tuin.

  

Vier je het feestje ook in de avond? Dan zoek je natuurlijk leuke lichtjes die je in de tuin kunt hangen. Er zijn tal van leuke solar slingers met gekleurde lampjes maar je kunt natuurlijk ook op wat strategische plekken glazen potjes met waxinelichtjes zetten.

Leuke activiteiten voor je tuinfeestje

Natuurlijk moet er gefeliciteerd worden en worden de cadeautjes uitgepakt maar wat ga je dan doen? Het ligt het meest voor de hand dat je nu natuurlijk kiest voor buitenactiviteiten die je in de tuin of in de omgeving kunt doen.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je hier natuurlijk kiezen voor:

 • een spelletjescircuit, denk aan oud Hollandse spelletjes of leuke minute to win it spelletjes. Ook leuke kleine spelletjes met water zijn natuurlijk leuk. (bijvoorbeeld snoep  happen in een bak water) In dit blog deel ik leuken buitenspelletjes met je.
 • Bij een feestje met een waterig thema kies je natuurlijk bij mooi weer voor leuke waterspelletjes. In dit blog vind je een aantal leuke spelletjes bij elkaar.

 • Een speurtocht door de wijk. Hoe je een speurtocht makkelijk kunt maken laat ik je zien in dit blog. Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan heb ik hier allerlei kant en klare speurtochten voor je klaargezet.
 • Knutselen kan ook op je tuinfeestje, maak vrolijke lantaarns die je in de avond gezellig aan kunt doen of versier allemaal een paar slippers met leuke kralen en bloemetjes. Ook deze zomerse hangers zijn leuk om te maken

  

 • Buiten bioscoop. Heeft iemand in je omgeving een beamer? Dan maak je in de tuin een buitenbioscoop. Hang een groot laken op, leg kleden, slaapzakken of kussens in de tuin en zodra het begint te schemeren kan de film aan. Waarschuw natuurlijk wel eerst de buren dat er wat geluid kan klinken uit je tuin.

 • Kamperen, heb je een tuin waar tentjes in passen? Dan is een kampeerfeestje natuurlijk fantastisch. Lekker samen eten, spannende verhalen vertellen bij de vuurkorf en dan slapen in de tent. Zaklampen in de aanslag en allemaal je eigen slaapzak mee en het feest kan beginnen.

Eten op je tuinfeestje:

Lekker buiten eten kan natuurlijk op allerlei manieren, van een gezellige picknick op kleden ( die je trouwens ook eerst samen kunt maken) tot broodjes bakken  boven de barbecue, het kan allemaal. Maak ook van het eten een feestje. Marshmellows roosteren of worstjes roosteren op een stokje zijn allemaal leuke activiteiten die helemaal niet zo ingewikkeld zijn maar voor veel kinderen een echt avontuur. Ga je aan de slag met een vuurkorf of een barbecue, spreek dan vooraf duidelijke regels af met de kinderen en laat ze ( welke leeftijd de kinderen ook hebben) nooit zonder toezicht bij het vuur.

Heb jij nog een leuk idee?

Ik heb geprobeerd lekker veel tips voor je te verzamelen maar misschien ontbreekt het leukste idee nog wel. Heb jij een leuk idee? Ik hoor het natuurlijk graag. Laat jouw tip voor het leukste tuinfeestje dan achter in de comments.

Eenvoudig een kinderfeestje thuis organiseren?

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren maar zie je op tegen de voorbereidingen, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Mag ik je dan een stukje helpen? Dat kan met kant en klare speurtochten of knutselpakketten voor kinderfeestjes en ook aan de decoratie heb ik gedacht.

Wil je weten wat we allemaal voor je hebben?

Kijk dan even hier

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel